Статеве виховання дітей: сексуальність, порнографія, самоідентифікація. Марія Єршова у Кабінет експертів

Експертиза
01.05.2024
Статеве виховання дітей: сексуальність, порнографія, самоідентифікація. Марія Єршова у Кабінет експертів

У новому випуску про статеве виховання і педагогіку. З якими викликами зіштовхуються діти та їх батьки? Які складові самоідентифікації є базовими для дітей та чи потрібна сексуальна освіта для дошкільнят? Про все це розповідає резидент Кабінету експертів, психолог та педагог Марія Єршова.

«Наявність тата і мами, чоловіка і дружини в сімʼї є надважливими для ідентичності та самоідентифікації дитини», – зауважили під час бесіди у випуску.

Пані Марія розповіла, що усвідомлення дитини себе як представника певної статі відбувається шляхом порівняння зі своїми батьками: татом або мамою. «А от щодо утвердження своєї цінності як жінки або чоловіка дає протилежна стать батьків. Наприклад те, як тато з повагою ставиться до мами або своїх доньок формує повагу дівчини до себе та уявлення яким має бути чоловік», – додає Марія Єршова.

Ведучий і голова руху «Всі разом!» Руслан Кухарчук підсумував: «В темі статевого виховання батьківський приклад є надзвичайно феноменальним».

Однак, водночас у суспільстві існує певна легковажність з боку жінок щодо відсутності чоловіка у сімʼї. Разом з експертом проаналізували чому це відбувається і як цього можна уникнути? Також назвали кілька причин для збереження сімʼї.

Окрім проблем розлучення та знецінення виховання дітей у повних сімʼях, існує ще одна небезпечна сфера – статеве виховання. А саме дітям молодшого дошкільного віку. Марія Єршова говорить: «Батьки можуть проговорювати зі своїми дітьми їхні питання, наприклад: «Як я зʼявився?». Якщо діти йдуть до вас з цим питанням, це вже добре, адже означає довіру вам».

Детальніше про сексуальну освіту, виховання, здоровий психосексуальний розвиток дитини – дивіться у студії Кабінет експертів.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!”. Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram